Illustratör verksam i Stockholm. Tillgänglig för frilansarbete.


 

Sommaren 2013 var jag på Västbanken och arbetade som volontär i ett permanent flyktingläger. Där mötte jag Hashem från Hebron. I hela sitt liv hade han och hans familj stått ut med bosättarnas attacker och trakasserier för att dom vägrade lämna sitt hus. Två år senare dog han av att andas in israelernas tårgas efter en hjärtattack. När jag fick höra detta tänkte jag mycket på honom och hans familj och bestämde mig för att berätta om dem och de andra personer jag mötte där. Till exempel om barnen som växer upp i flyktingläger och hur det påverkar deras liv, men också om kvällen då Mohammed Assaf från Gaza vann Arab Idol och trafiken stannade för att så många dansade på gatorna.

Mitt hjärta är med dig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visa